Az Apple tegnap este bemutatta a komplett iPhone 12 szériát. Isten hozott az 5G-s iPhone-ok világában!

Megjelent az iPhone 12 mini, az iPhone 12 Pro és Pro Max, valamint cikkünk témája, az iPhone 12. A telefon 799 dolláros áron indít a tengerentúlon, ez lesz várhatóan a legnépszerűbb modell a négyesből. Milyen újdonságokat kaptunk az iPhone 12-ben az iPhone 11-hez képest?

Az iPhone 12 OLED kijelzőt kapott a korábbi LCD helyett, a burkolata lapos, mint az új iPad Air és az iPad Pro esetében. Az iPhone 11-hez képest az utód kamerája valamivel jobb, szélesebb apertúra, továbbfejlesztett szoftver jellemzi, valamint az újdonságba ugyanaz az A14 processzor került, mint az iPhone 12 Pro-ba.

Az új modell új MagSafe csatlakozót kapott, így kompatibilis mágneses töltőkkel és kiegészítőkkel, emellett a kijelzőre újfajta kerámia bevonat kerül, amely jobb törésállóbb. A rossz hír az, hogy se töltőt, se fülhallgatót nem kapunk az Apple iPhone 12 mellé a gyári dobozban.

A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

Tavaly a gyártó úgy vezette fel az iPhone 11-et, mint „az iPhone, amit megveszel”. 700 dollártól indult az ára és a Pro modellel egyezett a tudása és a kamera, azonban nem volt AMOLED a kijelző, nem volt teleobjektív optika benne és a keret sem alumíniumból készült. Ennek ellenére jó ára miatt vitték, mint a cukrot és elképesztően népszerű lett. Na most ennél jobb lett az iPhone 12, ráadásul vékonyabb, könnyebb és kisebb is!

A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

A burkolat alumínium, az elő- és hátlap üveg, így utóbbi a vezeték nélküli töltést is segíti. A hagyományoknak megfelelően ötféle színben kerül a piacra, fekete, piros, fehér, zöld és kék. A hátlap a megszokott, két kamera található rajta.

A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

A kijelzőt is továbbfejlesztette az Apple az iPhone 11 óta, bár 120Hz-et ne várjunk, viszont a panel OLED, a keret keskeny, előbbi a Super Retina XDR nevet kapta, támogatja a HDR10-et, a Dolby Vision-t és a HLG-t. A kijelző 6.1 colos, felbontása 1170×2535 pixel, így jön ki a 19.5:9 képarány. A pixelsűrűség 457ppi, jóval élesebb, mint az iPhone 11 324ppi-je volt tavaly.

A MagSafe visszatért! Nos, a MacBookokon nem, de legalább ennyire jó lesz az iPhone-okon is. A mágneses megoldás sokkal-sokkal könnyebbé teszi az iPhone 12 vezeték nélküli töltőn történő igazítását. Az Apple már bemutatott néhány klassz MagSafe tartozékot a töltéshez, valamint a tokokat. Egy új MagSafe bőr tokban most egy apró ablak található az értesítések számára. Az iPhone “tudja”, amikor belekerül, és megvilágít egy speciális kis felületet az ablakhoz.

A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

Az iPhone 12 kamerája 12+12 megapixel felbontású, f/1.6 fényértékkel. Adott a Deep Fusion, az új Night Mode, a Smart HDR 3. Jó tudni, hogy az éjszakai módot mindhárom kamera, a szelfi is ki tudja használni. Az önarcképek készítéséhez is 12 megapixeles érzékelő mellett döntött az Apple, megtartotta a tavalyit.

A várakozásnak vége, itt az iPhone 12

Az iPhone 12-ben az Apple A14 chipsete dolgozik 30%-kal jobb energiahatékonyság mellett, ehhez 64, 128 vagy 256 gigabájt tárhely választható. Az 5G-támogatás természetesen itt is adott. Az előrendelés október 16-án indul, a megjelenésre egy hetet kell várni, október 23-án kapják az első szerencsések csak kézbe.

Forrás: https://www.telefonguru.hu/hir/a_varakozasnak_vege,_itt_az_iphone_12_2020-10-14