A Nokia nem kifejezetten részletezte a mai bemutatón az egyes modellek specifikációját, de nagy vonalakban mind a négy készülék kulcsjellemzői elhangzottak elérhetőséggel és konkrét árakkal. A legdrágább készülék nyilván a gyártó első 5G képes modellje, a Nokia 8.3 5G, ami azért elérhető áron szándékozik csúcssebességet biztosítani. A Snapdragon 765G szettel szerelt, üveg burkolatú készülék 599 eurós áron érkezik, ami körülbelül 214 ezer forintot jelent pillanatnyilag.

Memóriaopcióból elérhető lesz 6/64 GB-os és 8/128 GB-os kiszerelés, utóbbi 695 euró (248 ezer forint). A kör alakú panelbe foglalt négy Zeiss kamera fő egysége egy 64 megapixeles szenzor, amit egy nagy pixelmérettel rendelkező, 180 fokos látószögű, 12 megapixeles ultraszéles, egy 2 megapixeles makró és egy szintén 2 megapixeles mélységszenzor kísér.

 

A 6,8 hüvelykes HDR kijelzőbe egy 24 megapixeles szelfikamera lyukad, a hátlapi rendszerrel pedig opció a 4K HDR videó készítése, az ultraszéles szenzorral egy rakás filmes effekt (21:9 képarány, fénypászmák, anamorf lencse hatás etc.) és a Log formátum, ami olyan videóban, mint a nyers képfájl fotók esetében. Jack csatlakozót egyáltalán nem láttunk, az ujjlenyomat-olvasót viszont a készülék jobb élén. A Nokia 8.3 5G, természetesen Android 10-zel és két év szoftvertámogatással, nyáron lesz elérhető globális 5G kompatibilitással. A közép és belépő kategóriás újdonságok, illetve a Nokia 5310 erre!

Forrás: https://mobilarena.hu/hir/bemutatkozott_az_elso_5g_kepes_nokia.html