A Vivo X50 Pro beépített „gimballal” érkezik. De hogyan is kell elképzelni?

Miközben visszafojtott lélegzettel várjuk az első gimbal-stílusú kamera stabilizálással ellátott első telefont – a Vivo X50 Pro-t, ami június 1-jén jelenik meg –, a cég bemutatta, miként sikerült elérni a különleges funkciót.

A Vivonak is hónapokig tartott és több kutató-fejlesztő csapat tett erőfeszítéseket a modul fejlesztésére és miniatürizálására, ugyanis a gimbal kamera összeállítás méretben ötszöröse az átlagos telefonkamera területének és több mint háromszorosa annak a helynek, amit egy periszkópos zoom kamera foglal el például a Galaxy S20 Ultra vagy P40 Pro telefonban.

A rendszer az alábbi komponensekből áll: “korlátozó mechanizmus, kettős gömb felfüggesztés, lencse, hangtekercs motor, kettős S típusú FPC vezeték, T-FPC, mágneses keret és védőburkolat”, bármit is jelensen a felsorolás egy része, a lényeg, hogy akár 300% -kal képes jobban kompenzálni a kézmozgásokat, mint a jelenlegi optikai képstabilizáló megoldások.

Gyors összehasonlítás a Vivo X50 Pro gimbal kamera tudása, szemben a szokásos optikailag stabilizált telefonnal

Mivel a fő érzékelő jobban stabilizált, a fényérzékenység összességében 39% –220%-kal nőtt, attól függően, hogy mennyire állandóan kell tartania a telefont, azaz az éjszakai felvételeknél a növekedés nagyobb, amikor a kamerának rendkívül stabilan kell lennie egy tisztességes képhez. Itt egy OIS vs az X50 Pro gimbal rendszerének összehasonlítása.

Így működik a gimbal kamera telefonban - Telefonguru hír

A gimbal felfüggesztés hasznos lesz a mozgó tárgyak fotózásakor a tökéletes felvételekhez, a szélek elmosódása nélkül is, tehát összességében izgatottan várjuk a Vivo X50 Pro bejelentését és az első valódi kamerafotókat.

 

Forrás: https://www.telefonguru.hu/hir/igy_mukodik_a_gimbal_kamera_telefonban_2020-05-21