Az Apple bejelentette a szeptember 15-i eseményt, ami ahogy meg is szokhattuk, az iPhone esemény dátuma, azonban egyesek szerint az iPhone-ról szó sem lesz, hanem helyette az cég az Apple Watch Series 6-ra és az iPad Air 4-re koncentrál.

Az Apple már korábban jelezte, hogy néhány hetet késni fog az új iPhone, ez jelen formájában valamikor októberi rajtot és bemutató jelenthet a pletykák szerint, és utóbbi természetesen egy újabb videós, online közvetítés keretében történhet meg. Jelenleg tehát a kérdés az, hogy mit tud majd az Apple Watch Series 6 és az iPad Air 4?

Apple Watch Series 6

Abban már biztosak lehetünk, hogy idén az Apple Watch Series 6 már a rajtnál is elérhető lesz hazánkban rozsdamentes acél tokozású változatokban is, mivel egy ideje már itthon is kaphatóak az LTE-képes órák, és ezzel együtt rozsdamentes acél változatok is. 2019 végén az Apple Watch Series 5 jóformán csak egy ráncfelvarrás volt, ez 2020-ra annyiban változhat, hogy megkaphatja a véroxigén szint mérést.

A vér oxigénszintje 95% és 100% között egészséges, de 80% alatt a szív és az agy károsodásához vezethet. A légzés vagy a szívmegállás kockázata gyakori az alacsony véroxigén telítettség következtében. Ez a funkció a meglévő pulzusszám-értesítéshez hasonlóan működik, azaz ha az Apple Watch egy bizonyos küszöbérték alatti véroxigén szintet észlel, értesítést küld a felhasználó számára.

Apple Watch Series 5 teszt és vélemény

A watchOS 7-ben az egyik jelentős változás, hogy kivették a Force Touch funkciót. A Force Touch lehetővé tette az Apple Watch felhasználók számára, hogy egy erősebb lenyomással további opciókat érhessenek el. Többek között a számlapok megváltoztatása vagy értesítések törlése is lehetséges volt ezzel a funkcióval.

A Force Touch technikailag egy olyan hardveres szolgáltatás, amely a legelső Apple Watch-tól kezdve minden modellben elérhető volt, de a watchOS 7 esetén az Apple teljesen eltávolítja a funkciót, még akkor is, ha az Apple Watch hardvere egyébként támogatja, és helyette a hosszabb lenyomást fogja használni az óra. Így az Apple arra kényszeríti a fejlesztőket, hogy hajtsák végre a szükséges változtatásokat az Apple Watch Series 6 kiadása előtt, hogy az alkalmazásuk az új órákkal is rendben működjön majd.

Az Apple Watch Series 6 külsőleg nem fog változni, legalábbis erre vonatkozó pletykák nem röppentek fel, így lényegében a vér oxigén szint mérésén kívül gyorsabb processzort, és jobb akkumulátor időt kaphatunk.

 

Forrás: https://szifon.com/2020/09/09/iphone-12-helyett-apple-watch-series-6-ot-es-ipad-air-4-et-mutathat-be-az-apple-jovo-heten/